Hardball udstyr

Der findes en hel del airsoft og hardball udstyr på markedet. Noget af udstyret er vigtigere end andet. Derfor gennemgår alt det nødvendige udstyr som du har brug for!

* Denne side indeholder reklame links til samarbejdspartnere

Vælg dit airsoft udstyr

Inden du køber dit hardball udstyr

Når du skal vælge dit hardball udstyr er der to vigtige faktorer, som du skal tage højde for. Det ene er vejret og det andet er kapacitet / opbevaringsplads.

Der er findes meget hardball udstyr, der kan være ubehageligt varmt at være iført i sommertemperaturen. Det er også irriterende at mangle plads til sine magasiner.
Her på siden giver vi dig derfor et overblik over det airsoft udstyr, som du bare skal eje!

Hardball udstyr til hovedet

Masker


Nødvendighed – Need to have

Beskyttelse til hovedet er det første hardball udstyr som du skal eje – udover et hardball våben selvfølgelig. Hvis du vil spille hardball så SKAL du benytte sikkerhedsudstyr, du kan ikke komme udenom.

Denne hardball maske kaldes også en full face maske. Det er en meget almindelig maske, der bliver benyttet af mange til airsoft kampe. Full face masken beskytter hele dit ansigt og i nogle tilfælde også halsen. Du skal dog undgå de billigste masker på markedet, da de ofte er i dårlig kvalitet.

Ulempen ved full face masken er den, at den kan være meget varme at have på om sommeren. Vi anbefaler dig derfor også at tage et kig på nogle af de andre former for ansigtsbeskyttelse. Der findes en kombination som vi er særligt galde for. I stedet for en full face maske, kan du benytte dig af sikkerhedsbriller og et mundnet.

Forhandeles hos Handelshusetaulum

Briller


Nødvendighed – Need to have

Hvis du ikke vil benytte en full face maske, kan du sagtens nøjes med at benytte godkendte sikkerhedsbriller til hardball. Uden beskyttelse for øjnene er det meget stor risiko for øjenskader! Derfor er briller også et must. 

Hvis du kun benytter briller som eneste ansigtsbeskyttelse, så er du stadig meget udsat for skader i resten af ansigtet. Derfor kan vi anbefale dig at købe en underdel også, dette kaldes også et mundnet. Dette fungerer som ekstra beskyttelse.

OBS: På de danske hardball baner stilles der generelt et krav om, at benytte en underdel/mundnet ved kun benyttelse af hardball briller.

Mundnet


Nødvendighed – Nice to have

Der er mange som spiller hardball kampe kun iført beskyttelsesbriller – der selvfølgelig er godkendt til formålet. Du behøver faktisk ikke at beskytte resten af ansigtet, det står ikke i lovgivningen. Dog stille de fleste danske baner krav om fuld ansigtsbeskyttelse! Vi vil derfor ikke anbefale dig, kun at spille hardball iført sikkerhedsbriller

Derfor giver det mening for dig at benytte et mundnet i kombination med briller – Det er derudover også en virkelig perfekt kombination til varme sommerdage! Du får meget mere ventilationen end en full face maske ved at benytte briller og et mundnet.

Hjelme


Nødvendighed – Need to have

Du behøver ikke en hjelm for at spille hardball, dog får du den mulighed at montere en lang række ekstraudstyr på dig. Dette kan være en fordel, hvis du eksempelvis spiller en sen aften eller nat-kampe. Du kan F.eks. montere lys og nightvision som ekstra hardball udstyr.

Fordelen ved at benytte en hardball hjelm er også den, at den vil tage kugler som eventuelt måtte ramme dig fra panden, til toppen af hovedet. Derudover ser det også bare mere realistisk ud og i sær, hvis du i forvejen er iført militær tøj – det sætter lige prikken over i’et.

Denne model sælges her

Hardball udstyr til torso & krop

Airsoft veste: rigs & armor


Nødvendighed – Need to have

En hardball vest SKAL være en del af dit standard hardball udstyr. Hvilken en du skal vælge afhænger dog af spiltypen du skal spille. Herunder finder du de tre former for veste.

En hardball vest eller chest rig er vigtigt fordi, at du får en mulighed for, at kan opbevare magasiner, kugler, granater ovs. med på banen.  Du kan også få nedenstående veste, hvor der er plads til din pistol.

Der findes tre former for veste:

  1. Airsoft vest (Full): Denne type vest dækker typisk hele torso og har fokus på opbevaringsplads.
  2. Airsoft armor veste: Fokus på beskyttelse derfor begrænset, hvis ingen opbevaringsmuligheder. Kendes også som skudsikker vest.
  3. Airsoft chest rig: Denne type vest dækker ikke hele torso. Den består at stropper og der er stor fokus opbevaringsmuligheder! Opbevaringen er placeret omkring nedre del af torso. Perfekt til varme dage.

Armor – Vest – Chest rig

Airsoft udstyr til arme & hænder

Handsker


Nødvendighed – Need to have

Det kan gøre ondt at blive ramt på hænder og især fingrene. Dine hænder vil ofte blive ramt, fordi du bærger våbnet foran dig. Derfor kan det være en rigtig god ide, at benytte airsoft handsker som beskyttelse.

En anden fordel ved, at lade handsker være en del af dit airsoft udstyr, er når du spiller på terræn- og skovbaner. Her kan du undgå skader fra brændenælder, splinter, små sten og skarpe genstande, hvis du skal krave eller er i liggende skyde position. Vi vil derfor anbefale dig at købe et par!

Albuebeskyttelse


Nødvendighed – Need to have

Er du sniper på banen så kan du med fordel gøre albuebeskyttelse til dit standard hardball udstyr!

Hvis du skal Indtage gode skyde positioner liggende på grus eller andre hårde underlag kan dine albuer være meget udsatte får slag og knubs. Det er være ekstremt ubehageligt at hvile på albuerne i længere perioder. Du kan undgå disse smerter ved at købe dig et par albue beskyttere.

Albuebeskytterne findes selvfølgelig i en militær version så det kommer til at matche dit nuværende hardball udstyr. Du undgår derfor de albuebeskyttere som du sikkert kender fra skateboard og rulleskøjter.

Med albuebeskytterne kan du indtage optimale skyde position da du ikke skal tage hensyn til albuerne på samme måde, hvis du ikke var iført dem.

Airsoft udstyr til ben & fødder

Pistolhylster


Nødvendighed – Need to have

Hvis en pistol er dit primære våben og du ikke benytter andre, så er et pistolhylster ikke et must som du bare skal eje! Benytter du dig derimod af et andet våben som dit primære og din pistol skal være dit backup våben, så bliver du simpelthen nødt til at have en plads til din pistol et sted på kroppen.

Der findes tre typer af pistolhylstre, hvilken type du skal vælge, afhænger af dit nuværende udstyr. Pistolhylsteret skal nemlig ikke sidde i vejen og derfor skal du vælge det korrekt hylster. En pistol skal være let tilgængeligt og det er derfor meget individuelt, hvad man foretrækker. 

De 3 typer pistolhylstre:

  1. Hylster til låret: Denne fungerer allround og er den vi klart anbefaler. 
  2. Hylster til bæltet: Ved benyttelse af vest bliver tilgængelighed til pistolen langt svære.
  3. Hylster til skulderen: Kan ikke benyttes med vest.

Pistol hylster til låret
Pistol hylster til bælte
Pistol hylster til skuldre

Knæbeskyttelse


Nødvendighed – Need to have

Knæbeskyttelse vil blive en af de bedste investeringer som du hidtil har gjort dig. En tilføjelse til dit hardball udstyr som vi vil vædde med, at du vil blive gladest for. 

Hvis du vælger at benytte knæbeskyttelse som del af dit hardball udstyr til kamp, skal du ikke længere være nervøs for, at kaste dig på jorden og indtage hurtige knæ skyde positioner. Det kommer til, at give dig et helt anderledes kamp flow end du førhen har oplevet.

Du kan indtage perfekte skyde positioner uden, at du får ondt i knæene. Det er en meget lille investering hvis man sammenligner med prisen på resten af hardball udstyr der findes – til gengæld får du et stort udbytte.