Hardball våben

Der findes mange hardball våben på markedet og derfor skal du også tage stilling til, hvilket våben der matcher dine krav bedst muligt. Sagt med andre ord, hvilket hardball våben skal du vælge?

* Denne side indeholder reklame links til samarbejdspartnere

Vælg hardball våben

Herunder finder du udvalget af de hardball våben som vi mener er værd, at tage et nærmere kig på.
Vi har samlet nogle af de bedste softguns og hardball våben der er tilgængelige på det danske marked.

Populære hardball våben

De kraftigste hardball pistoler

Vi har lavet en liste med de kraftigste pistoler.
Hvis du er interesseret kan du se dem her.

Hvilket hardball våben skal du vælge?

Der findes mange hardball våben på markedet og derfor skal du også tage stilling til, hvilket våben der matcher dine krav bedst muligt. Sagt med andre ord, hvilken energikilde skal dit hardball våben have?

Energikilder til våbnet

 • Fjeder
 • El & Batteri
 • Gas
 • Co2
 • Hpa

Fjeder våben


Det kan lyde lidt kedeligt og en smule standard, måske endda som den billige løsning at vælge et våben som er drevet af en fjeder der manuelt skal trækkes op –  det er det dog langt fra! Disse våben går også under navnet manuelle våben. Årsagen til dette er, at der skal tages ladegreb efter hvert skud.

Vi mener derfor, at der kun findes to våbentyper som egner sig til, at være manuelle våben. Den ene er shotsguns og den anden er hardball sniper rifler. Hvis du vælger en af de førnævnte hardball våben, får du nemlig et autentisk- og naturligt flow når du skal skyde – ligesom på de rigtige udgaver af våbnene.

Vi synes derfor ikke, at du skal købe et manuelt våben, hvor den oprindelige udgave af våben er semi- fuldautomatisk. Du får simpelthen ikke den rigtige oplevelse, hvis du gør det. 

El våben


Det elektriske hardball våben har en stor fordel i forhold til andre hardball våben. De elektriske kan nemlig skyde semi- og fuldautomatisk og har som ofte også et stor magasin kapacitet. Hardball våben på el er godt, hvis du vil spille en rolle som indsatsstyrke der skal i tætte ildkamp f.eks. på bybaner.

Det er ofte våbentyper som hardball ak47, m4 og andre automatiske geværer, hvor det er et batteri som er energikilden. Når du skal købe et elektrisk hardball våben anbefaler vi dig, at du går op i budget og købet er kvalitets våben. Du får bare mere for pengene og større glæde ved det.

Hardball el våben

Gas våben


Ved at vælge et våben til airsoft, hvor energikilden er gas, får du som regel en høj udgangshastigheden grundet trykket som gas har.. Derudover har de fleste gas hardball våben også en skydefunktion som er semiautomatisk, hvilket betyder at der IKKE skal tages ladegreb efter hvert skud. I nogle tilfælde får du faktisk også muligheden for fuldautomatisk skydefunktion

Hvilke våbentyper findes der med gas?
Inden for gas drevet hardball våben er det primært pistoler som er overrepræsenteret, der findes dog også shotguns og sniper rifler på gas men er langt fra ligeså udbredt.

Du kan derfor med fordel vælge en pistol på gas, da der giver dig det giver dig det perfekte backup våben.

gas hardball våben

CO2 våben


Hvis du er på udkig efter et hardball våben med co2, så vil du stort set kun finde pistoler – til gengæld skyder disse pistoler også virkelig hårdt. Den helt store forskel på co2 og gas våben er det tryk, som co2 har og det tryk som gas har. Altså har co2 en højere komprimering, det betyder derfor også, at co2 skyder langt hårdere end gas drevet hardball våben. Fordi trykket på co2 er dét højere sker der også et langt større slid på selve våbnets indre dele.

Men hvis du vil have et hardball våben som kan skyde meget hårdt, så skal du erhverve dig et co2 våben.

HPA våben (trykluft)


Hpa våben til hardball og airsoft er en af de nyeste energikilder som du kan benytte. Fordi det er det nyeste skud på stammen inden for hardball, betyder det også at udvalget i Danmark ikke særligt stort – endnu! Det bliver heldigvis mere og mere populært, så man kan håbe, at udvalget inden for hpa våben følger med.

Den langsomme vækst i Danmark hænger sammen med prisklassen. Det er klart en af de dyreste hardball våben der findes på markedet, med en pris fra 5000,- og op. Du skal nemlig ikke blot have selve våbnet. Du skal have et helt setup, som vi beskriver herunder.

Hvordan fungerer et hpa våben?
HPA er en forkortelse for High Pressure Air og er den samme metode der benyttes til paintball – som du sikkert kender. Med andre ord bruges der komprimeret luft der er opbevaret i en lufttank. Denne tank har man oftest placeret på ryggen. Selve hardball hpa våbnet bliver forbundet med en slange der løber fra geværets magasin/håndtag til lufttanken på ryggen.

De fleste hpa våben bliver produceret som automatrifler. Du finder derfor et meget lille udvalg af hpa våben i Danmark. De våben der så findes, finder med med semi- og fuldautomatisk skyde funktion. Udgangshastigheden er også højere end el drevet våben.

Hardball hpa våben, pakke

Hvilket brand skal dit hardball våben være?

Vi har her samlet nogle af verdens bedste hardball brands. Når du vælger en af disse hardball producenter kommer du ikke til at gå galt i byen, hvis du skal have dig et nyt hardball våben. Vi introducerer dig her til “The big 3” hardball producenter på verdensplan.

Ics

Er en producent af hardball våben fra Taiwan. Denne producent kan også betegnes som “the big 3” som til sammen med Tokyo Marui og Ca-Classic army er nogle de største producenter på verdensplan. Hardball våben fra ICS er ofte produceret i fuld metal som gør, at de både af udseende og hånd følelse som et rigtigt våben. Det er helt fantastisk når man virkelig går op i den autentiske airsoft oplevelse.

De producerer også en langt række ekstraudstyr og reservedele som kan krydses på tværs af våben inden for samme brand. Det er et stort plus! Der er mange personer som godt kan lide våben fra ICS og vi kommer da også med vores anbefaling hertil. 

CA – Classic Army

Kan betegnes som en af de “big 3” inden for hardball- og airsoft producenter på internationalt plan. Classic army er en hardball producent fra asien, nærmere bestemt i Hong Kong. Classic Army har altid været en af de helt store spillere på verdensplan og er det fortsat. De har dog gennem de seneste år fået hug, for deres kvalitet på hardball våbnene. De har især været kendt for deres autentiske og meget detaljeret våben klassikere som AK-47, M16, Ak-73 ovs.

Fordi de har fået hug på kvaliteten, anbefaler vi dig derfor også, at du undersøger den enkelte model til bunds inden du erhverver dig et hardball våben fra CA. (Classic army)

Tokyo Marui

En er ældste producenter af hardball våben på markedet og som også er en af “the big 3” Som navnet også antyder er Tokyo Marui et japansk firma som sælger hardball våben til hele verden. Helt fra starten har Tokyo Marui været innovative i produktionen og udvikling af hardball våben. Det var nemlig dem der introducerede hop-up systemet til verden, som nu sidder i langt de fleste kvalitets softguns.

Våben til hardball som du skal kende!

Inden for hardball våben findes der flere forskellige våbentyper. Det kan være en god ide at kende til de forskellige våben inden du beslutter dig for, hvilket et som du skal have. Hver sin våbentypen har hver sine fordele og ulemper. Det er derfor vigtigt, at du vælger det rigtige våben ud fra den rolle som du ønsker at spille til airsoft kampen.

Alle våbentyper

 • Pistoler
 • Shotguns
 • Maskinpistoler
 • Geværer & automatiske rifler
 • Sniper rifler
 • Granater og miner

Pistoler


En hardball pistol er et af de vigtigste “sidearms” og backup våben som du kan have. Den er ekstrem god til kort afstand. Vi vil til hver en tid anbefale gas som energikilde. En pistol skal du eje og benytte som sekundært våben lige meget, hvad dit primære våben er!

Shotguns


En shotgun har kun et formål, det er at lave størst muligt skade på sin modstandere. Denne våbentype er optimal at benytte til by- og indendørsbaner og er ikke egnet til større skove- og terrænbaner. Hvis du er på udkig efter en shotgun skal du købe en, der skyder flere skud på én gang f.eks. fem skud pr. skudsalve vil være godt. Vi vil ikke anbefale dig, at købe en shotgun som kun skyder med en kugle pr. ladegreb.

Maskinpistoler (smg)


Denne type våben kan benyttes som backup våben. Maskinpistoler er dog større og kræver mere plads, hvilket kan være mere upraktisk end en hardball pistol. Maskinpistoler er dog egnet til tætte ildkampe! Vi vil altid anbefale at købe en batteridrevet udgave af maskinpistolen f.eks. uzi og smg.

Maskinpistoler en kort skyde længde og er som regel også mere upræcis end de større automatiske rifler – dog har maskinpistoler en større skyde frekvens og kan skyde flere skud i minuttet.

Automatrifler & geværer


Her får du en våbentype som er det bedste allround hardball våben som du kan få. Det er nok også den mest benyttede våben kategori der bliver spillet med verden over – sammen med pistoler og snipere selvfølgelig. Der findes utrolig mange forskellige automatrifler derude også kaldet stormgevær, på det internationale markedet. Hvis vi bare skal nævne eksempler for såsom hardball m4, ak-47, steyr aug eller den franske famas, bare for at nævne et par stykker.

Denne våbentype kan bruges både på kort og lang afstand. Den egner sig godt til de fleste baner. Vi anbefaler altid at du køber en batteridrevet udgave, da du både får muligheden for semiautomatisk og fuldautomatisk skydefunktion. Hvis du vælger disse våben går du derfor ikke galt i byen.

Automatiske hardball våben

Sniper rifler


En hardball sniper passer perfekt, hvis vælger at spille en rolle som snigskytte. Denne type våben er lavet til, at ramme sine modstandere på lang afstand, og derfor er et backup våben også en nødvendighed!

En hardball sniper riffel egner sig til alle baner, hvis du kan komme på lang afstand af dine modstandere og især, hvis banen indeholder gode skjule- og gemmesteder. Der er en ting som er særligt vigtigt hvis du køber dig en sniper. Du skal huske tilbehøret! Investerer du i en sniper riffel skal du huske at købe et zoom sigte ellers er dit hardball våben stor set ubrugeligt. En sniper riffel er et virkelig godt og sjovt hardball våben, som du kan få mange gode oplevelser med.

Granater og miner


Man skulle ikke tro det men der findes faktisk granater, som du må benytte til airsoft. Det er dog langt fra alle, der benytter sig af dem. Faktisk er det kun et mindretal der benytter dem. På de fleste hardball baner herhjemme er der også lavet restriktioner imod brugen af pyroteknik.

I skove og på natur baner ser man ofte, at granater og pyroteknik kan på antænde mindre skovbrande – dette skyldes især, hvis der spilles i de tørre sommermåneder. Der findes en langt række granater som kan benyttes som et alternativ til dit hardball våben. De egner sig i høj grad til by- og indendørsbaner. Vi vil ikke gå i dybden med de enkelte granat typer her på siden.

HUSK OGSÅ!

Tilbehør til dit hardball våben

Når du har fået styr på, hvilket hardball våben som du bare skal eje! Så må du ikke glemme at tilkøbe det helt rigtige ekstra tilbehør til våbnet. Hvis du skal have en sniper som dit nye hardball våben er støtteben og et zoom sigte særligt vigtigt. Ligeledes kan det være, at du skal opgradere din pistol med større magasin eller ekstra tilbehør som lys og laser.

HUSK! Du skal også huske det rigtige hardball udstyr, derfor giver vi dig et overblik! På denne side kan du læse med mere om det nødvendige hardball udstyr.