Softguns & hardball til børn

Børn, softguns og hardball?

Som du sikkert allerede ved, er der en del regler for, hvornår du må spille hardball samt, hvornår du må skyde med softguns. Hvis du ikke kender reglerne så kommer vi her med dem, i en meget simpel udgave. Børn under 16 år må hverken spille airsoft / hardball eller erhverve sig en softgun. Børn mellem 16 – 18 år må gerne, dog med forældres sammentykke.

Find Alternativer
Hvis man vil undgå at bryde den danske lovgivning kommer vi her med fire gode alternativer til børn under 16 år.
Det kan stadig lade sig gøre at få en actionfyldt dag med massere skydevåben og action uden at spille med softguns, airsoft- og hardball våben.

Alternativ for hardball baner til børn

Der findes ingen hardball baner til børn under 16 år, hvor der kan spilles hardball lovligt. Der findes dog andre rigtig gode alternativer for hardball baner til børn, hvor der både er fart over feltet, taktik og præcisionsskydning.

Hvis du tager og skifter selve softgun våbnet ud på airsoft banen og i stedet erstatter det med en laserpistol, så har du lasergame. Lasergame vil være vores anbefaling til det bedste alternativ!

Lasergame

Alder Ingen aldersgrænse, anbefales fra 7-10 år og opefter.
Prisleje 200 – 250,- omkring 2 timers spil


Lasergame er det alternativ der kommer tættest på hardball, airsoft og faktisk også paintball. Laser game går ud på det samme som hardball og paintball. Den helt store forskel er den, at et lasergame våben ikke skyder med projektiler (Kugler) men med en laserstråle.

Modstanderen bærer en vest som registrerer modstanderens laserstråle, når man rammes blinker vesten. Selve spillet foregå ofte på de samme baner som benyttes til hardball og paintball, hvilket betyder, at det er et virkelig godt alternativ til hardball for børn.

Skydning i skytteforening

Alder Ingen aldersgrænse, anbefales fra 10 årsalderen og opefter
Prisleje Der findes gratis prøveskydning


Hvis du er under 16 år og gerne vil skyde med våben, så kan det sagtens lade sig gøre. Du kan på en landets skydebaner få lov til at skyde med rigtige skydevåben. Hvis du prøve det, kan kontakte en af de mange skytteforeninger der findes i Danmark.

Der er ingen aldersgrænse for, hvornår man kan gå til skydning og det er derfor op til den enkelte skytteforening at vurdere, hvornår barnet er gammelt nok til at håndtere et våben. De fleste skytteforeninger tilbyder gratis prøveskydning som du kan komme og prøve. Derefter kan man tilmelde sig foreningen.

Alternativ for softguns til børn

Softguns og hardball våben er populære! Det har det været igennem de seneste årtier, hvor våbnene og hobbyen har vokset. Hos unge under 16 år er disse skydevåben også populære men der er et problem.

Lovgivningen forbyder unge under 16 år at spille airsoft og skyde med softguns. Der findes dog rigtig gode alternativer som du finder herunder!

Nerf Guns

Alder Ingen aldersgrænse, dog til yngre børn.
Prisleje 150 – 450,-

Nerf Guns er et meget populært stykke legetøj. Det vil kunne fungere som et godt skydevåben til børn og det er der en god grund til. Du får et bredt udvalg af forskellige våbentyper der alle kan skyde med skumgummi projektiler – De gør ikke ondt at blive ramt af og derfor er det et rigtigt godt alternativ for softguns til børn.

Udvalget af softguns er meget stort og NERF guns har desværre langt fra samme store udvalg. Dette alternativ til softguns til børn, er dog den type våben med det bredeste udvalg. De fleste NERF guns har en pris på 150 til 400 Kr. hvilket er en pris som de fleste kan være med på.

Gunman Police våben

Alder Ingen aldersgrænse, til mindste børn.
Prisleje 10 – 300,-


Gunman police våben er en serie af legetøjsvåben, der har forskellige skyde effekter. Nogle af gunman police våbnene skyder med de såkaldte “soft bullets” der minder meget og ammunition til NERF guns.

Andre af våbnene kan ikke skyde med projektiler men kan derimod sige et højt bang. Disse våben benytter krudt som du kender fra hundepropper til nytår. Dette krudt kan købes i løssalg og findes i de fleste legetøjskæder og webshops.