Spring til indhold

Hardball masker og ansigtsbeskyttelse

En maske til hardball er den vigtigste beskyttelse, som du skal benytte, hvis du vil spille airsoft mod andre. Det er derfor utrolig vigtigt at du finder den rette. Den skal være godkendt til kamp, have god komfort og ikke mindst beskytte dig ordentligt.

Hvad er du på udkig efter?

Klik på det du leder efter og se vores bud på de bedste tre løsninger:

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Top 3 fullface hardball masker

Fullface masken er den mest udbredte hardball maske i Danmark. Den bruges også til flere former spil, så hvis du nogensinde har prøvet paintball, vil du helt sikkert genkende den. En fullface maske dækker hele dit ansigt og størstedelen af panden. I nogle tilfælde vil den også beskytte din hals da en fullface maske findes med et halsbeskyttelse-modul.

Fordi den beskytter store dele af dit hoved opstår der også kondens på indersiden, hvilket desværre kan resulterer i dug på brilleglasset – Hvilket er meget irriterende. Dette kan afhjælpes ved at benytte antidug til briller.

Proto FS Termo Fullface maske

#Bedste billige

Pris: 649,-

Linsetype: Termo
Type: High profile
Farve: Sort

Dye I4 Dyecam

#Mest populære

Pris: 999,-

Linsetype: Termo
Type: Low profile
Farve: Camo

Dye I5 Smoke’d

#Bedste fullface maske

Pris: 1.599,-

Linsetype: Termo
Type: Low profile
Farve: Sort / grå

Top 3 airsoft briller

Hvis du vil have beskyttelse med den største komfort, så skal du vælge en kombination af godkendte hardball briller og et mundgitter. Med denne kombination får du en hardball maske med stor ventilation og du vil derfor i langt mindre grad opleve dug på brilleglasset. Det er blandt andet også derfor, at denne løsning benyttes af erfarne spillere verden over. Med denne form for beskyttelse er du dog også mere blottede ved skud i hovedet end ved øvrige fullface masker.

Hvis du vælger denne kombination vil du være beskyttet på øjne, næse og området omkring mund, hage- og kæbepartiet. Du vil derfor være blottede på meget af panden, halsen og øerne – der findes dog andre måder, hvorpå du kan beskytte fornævnte

Strike Systems Googles – Klar

#Bedste billige

Pris: 249,-

Lækre tætsiddende briller fra Strike Systems, som beskytter øjnene uden at dugge. En perfekt løsning til en overkommelig pris.

Wiley X Saber Advanced – Orange

#Mest slidstærke

Pris: 449,-

Kvalitets skydebriller fra Wiley X, med en stærk og splintfri lisne lavet af polycarbonat. Stellet giver mulighed for at have briller under.

Wiley X Nerve

#Bedste airsoft briller

Pris: 849,-

Tætsiddende airsoft briller fra Wiley X med to tilhørende brilleglas af polycarbonat. Slidstærke linser der beskytter mod UVA- og UVB stråler.

Top 3 airsoft mundgitter

Som nævnt tidligere er der med denne løsning behov for både briller og mundgitter. Et mundgitter giver mere plads og og komfort frem for en fullface maske, men dækker derimod ikke lige så stort et område. Dog vælger mange at gå på kompromis med de få mere blottede steder for at have bedre førlighed. Nedenfor finder du vores tre bud på de bedste hardball mundgitre.

Swiss Arms Netunderdel – Sort

#Bedste billige

Pris: 99,-

Mundgitter fra Swiss Arms med dobbelt elastik, som sikrer at maskeunderdelen ikke falder af midt under runden.

ASG Netunderdel med ører

#Bedste netunderdel

Pris: 179,-

Mundgitter fra ASG i camo look med fuld beskyttelse af mund og ører. Stof med fyld sikrer høj komfort gennem hele dagen.

Briller og netunderdel sæt

#Bedste sæt

Pris: 339,-

Komplet sæt fra Action sport Games med airsoft briller og 1 stk. netunderdel i valgfri farve (3 muligheder)

Denne test er baseret på anbefalinger og research. Vi har ikke selv testet produkterne.

Derfor skal du undgå de helt billigste hardball makser

Du skal ikke benytte de helt billige masker da disse oftest er forbundet med dårlig kvalitet. Du risikerer derfor at de går i stykker under kamp og i værste fald kan brilleglasset gå i stykker ved direkte skud, hvilket kan medføre øjenskader.

Derfor skal du ALTID benytte godkendt beskyttelse, særligt når det kommer til hardball masker der skal brugers til airsoft kampe.

Understående masker vil vi aldrig anbefale til kamp da vi ikke mener de er egnet til det.
De sidder fast på hovedet ordenligt og komforten er dårlig.

Hardball maske til børn

Da børn under 16 år ikke må spille hardball i Danmark er udvalget i de danske hardball butikker også meget begrænset. Dog kan man altid bruge en hardball maske til andre alternativer så som leg Nerf gun eller ander sjove aktiviteter.

Stort set alle hardball masker – både fullface og briller, kan spændes ind og ud efter behag. Nogle fullface masker kan du købe i forskellige størrelser også. Størrelserne vil typisk være angivet i small, medium og large sådan som vi kender fra eksempelvis cykelhjelme.


Skal man blot passe på sine øjne med softgun maske?

Du kan blot købe så du får beskyttet dine øjne, hvilket også er de klart mest udsatte organer, når man spiller hardball. Dog er ens tænder og øre også meget udsatte. Hvis et hård skud rammer en af de to områder, kan det forårsage store skader. Det er tidligere set at man kan få slået en tand i stykker og få skader i øret. Derfor er det vigtigt, at du også får en maske, der dækker disse områder godt

Hardball maske passer på dig

Når du spiller hardball, kan skuddene være farlige. Dette betyder også at det kan gøre ondt at blive ramt eller være skadende visse steder på kroppen. Især ansigtet er et følsomt område, og du ønsker ikke at blive ramt der. Det er her, at hardball masken kommer ind i billedet. Airsoft masker, der dækker det meste af dit ansigt, så du er bedre beskyttet mod at blive ramt af bolden er derfor at foretrække.

Hvilke materialer er hardball masker lavet af?

Hardball masker er lavet af forskellige materialer, afhængigt af producenten. De fleste masker er lavet af hård plastik. Men de er alle designet til at beskytte dit ansigt mod at blive ramt af en hård bold. Det er primært glasset i hardball maskerne, som også har en stor indflydelse. Her kan man vælge med forskellige farver og skær. Vi vil altid anbefale at man ikke vælger for meget skær, da det kan være svært at se noget i høj sollys. Men samtidig er mørkt glas med til at gøre mørke områder sværere at se.

Full Face og Half Face masker

Der findes to hovedtyper af airsoft masker: full face og half face. Full face-masker giver den største beskyttelse, da de dækker hele ansigtet. Halvmasker dækker kun øjne og mund og lader resten af ansigtet være udsat. Full face masker er generelt dyrere, men de giver den bedste beskyttelse.

Skal man altid købe den dyreste airsoft maske?

Det vigtigste ved masker er, at de passer godt til dig. Det er ligegyldigt, om det er den dyreste eller den billigste maske. Hvis den ikke passer ordentligt, beskytter den dig ikke så godt, som den burde. Du skal også sørge for, at du kan se ordentligt ud af masken. Så derfor er det vigtigt at du finder nogle masker, som dækker godt, men også er af god kvalitet. Vi har fundet nogle gode alternativer øverst på siden.